16 Eylül 2013 Pazartesi

0

Limonun Cilde Faydaları?

Limon uzuun bi süredir cilt bakımımda olmazsa olmazlarımdan.. Sıkılaştırıcı, cildi gençleştirici, kırışıklıkları önleyici ve cildi tonlayıcı etkisini öğrendiğimden beridir yani...
Hemen hemen her akşam avcuma bir kaç damla sıktığım limonu temizlediğim cildime sürüyorum.. Yaklaşık 30 dakika falan sonra yıkayıp nemlendiricimi sürüyorum.. Hepsi bu!:) 



C vitamini 'Gençlik Vitamini'
C vitamini cildimizi gergin ve dolgun gösteren 'kollajen doku'nun oluşumunda birinci derecede etkilidir. Aynı zamanda çok güçlü bir antioksidandır. Tüm bu nedenlerle 'Gençlik Vitamini' olarak bilinir. C vitamini, yara ve yanıkların iyileşmesini hızlandırır, cildimize parlaklık ve yoğunluk kazandırır, kan pıhtılaşmasını ve morarmaları önler, E vitamininin etkisini arttırır, demir emilimini güçlendirir ve stresin üzerimizdeki etkilerini azaltır. Şeffaf ve genç bir cilt için C vitamini çok önemlidir.



Yaşlanan, gözenekleri tıkanan ve eski diri görüntüsünü giderek kaybederek kırışıklıklar ve sarkmalar görülmeye başlayan cildimizi doğal yöntemlerle tedavi etmek ve cilt bakımı yapmak için aslında aradığımız şey çok ta uzaklarda değil. Hemen herkesin buzdolabında yer alan limon, saça ve cilde faydaları ile gerçekten cilt bakımı açısından mucizeler yaratıyor.


Limonun bir doğal eksfoliasyon tedavisi yeteneği olan bir şifalı bitki olduğunu sanırım pek azınız biliyorsunuz. Normalde eksfoliasyon adı verilen cilt bakım yöntemi, cildin daha sıkı, gergin ve pürüzsüz görünüm  almasına yardımcı olur. Ancak cildin dış yüzeyini soyarak yapılan eksfoliasyon, aşırıya kaçıldığında soyulmuş ve yıpranmış bir cilde de neden olabilir. Bu durumda aşırı eksfoliasyon yapılan ciltlerin dış yüzeyindeki koruyucu tabaka kalktığı için zaten hassas olan cildimiz iyice hassaslaşır ve bilhassa güneşin zararlı UV ışınlarına karşı korumasız hale gelir.  Limon Suyu ise içerdiği vitaminler, doğal bitkisel asitler ve mineraller ile cildin ihtiyaç duyduğu tüm faydalı şeyleri içerisinde bulundurur ve işin asıl önemli kısmı, cilde pamukla sürüldüğünde hafif bir eksfoliasyon etkisi yapar. Bu nedenle limonun cilt yenilemede kullanımı, sizlere doğal, risksiz ve kesin sonuç vererek cildi yenileyen bir eksfoliasyon imkanı sağlar.

Limonun cilde faydaları arasında söylenmesi gereken bir diğer özelliği ise cilt beyazlatıcı etkisinin olmasıdır. Cilt lekeleri özellikle yüzdeki kahverengi lekeler, siyah lekeler olan bölgelere azıcık limon sürülse bile lekeyi aklaştırıcı etkisi vardır. Ancak yaz aylarında limon kürü ile cilt beyazlatma uygulaması yapıyorsanız güneşe çıktığınızda  limon kürü tatbik ettiğiniz bölgeye koruma faktörü yüksek bir güneş kremi-yağı sürmeniz önerilir.

Güneş ışınları, çevresel kirlilik ve stresin cilt üzerindeki olumsuz etkilerini biliyoruz. Limonda bolca bulunan C vitamini, dış etkenler ve stres nedeniyle ciltte biriken toksinlerin ve serbest radikallerin atılımına yardımcı olur ve cildi gençleştirici etki yapar. C vitaminin bir  diğer yararı ise antioksidan olması nedeniyle ciltteki kırışıklıkları önleyici ve geçirici etkisi olmasıdır. Bu nedenle cilt bakım kürü yaparken malzemenize mutlaka doğal limon suyu ilave edebilirsiniz.

Limon, Cilt gençleştirici ve cildi tonlayıcıdır – Yorgun ciltler için bir bardak sıkma limon suyu içerisine atılan 5 – 6 kadar salatalık 20 dakika kadar bekletilir ve daha sonra göz altında siyah halkalar, yanaklarda gözenekler, göz çevresi kaz ayağı kırışıklıkları olan bölgelere uygulanır. 5 dk kadar bekletilen salatalar alınınca yüz soğuk suya batırılmış temiz bir havlu ile silinir.


Limon Cildi Nemlendirir ve besler – Limonda bolca bulunan C vitamini içeriği yanı sıra folat, potasyum, magnezyum ve B6 vitamini açısından da zengin bir meyvedir. Limonda bulunan bu besin maddeleri, limonun ciltte detoks, peeling, onarım ve cildi yenileme gibi marifetlerinin ortaya çıkmasına yardımcı olur. Bir çay kaşığı limon her, bal ve siyah çay karıştırıldıktan sonra cilde sürülerek cildin infüzyon etmesi sağlanır. Cildin bu karışımı emebilmesi için bu cilt maskesi 20 dakika kadar yüzde bekletilmelidir.

Kırışıklıklara Bitkisel Çözüm – C Vitamini yüzde, boyunda ve vücudun değişik bölgelerinde yaşlanmayla ve cildin kollajen maddesinin eksilmeye başlamasıyla birlikte oluşan kırışıklıkların bitkisel tedavisinde son derece etkilidir. Bu nedenle C vitamini bakımından bir hayli zengin olan limon suyu kullanmak, cildin kolajen oluşumunu uyarır ve cilt üzerindeki olumlu etkileri kısa sürede görülebilir. Kırışıklık tedavisi ev yapımı nemlendirici yapmak aslında son derece basittir. İkişer yemek kaşığı keçi sütü ile limon suyu karıştırılır ve 10 dakika boyunca yüze sürülür. Sonra ılık su ile yüz durulanır.

Gözenek temizliği için Limon Suyu: 

Yağlı cilt yapısı olanlar için ciltteki gözeneklerin tıkanması oldukça yaygın görülen bir şikayettir. Tıkanmış gözenekler ciltte siyah noktalara ve sivilcelere adeta davetiye çıkarır. Burada limon yine imdadımıza yetişiyor ve ciltteki yağı çözücü etkisiyle gözeneklerin açılmasını da sağlıyor. Gece yatmadan evvel cilde uygulanan limon suyu, sabah kalktığımızda parlak ve nefes alan bir cilt ile güne başlamamızı sağlar. Doğal peeling etkisi ile cildimiz limon suyu uygulaması neticesinde gençleşir.

Kaynak.sagligimiza.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top