9 Eylül 2013 Pazartesi

0

Makyaj Tüyoları

Herkese merhaba!
Bugün aslında pek yazmadığım bir konuda post hazırladım nedenine gelince.Severim ben makyajı fakat kendimde fazlada kullanmam aslına bakarsanız...en çok likit rimeldir benim makyajım.Ama şu sıra makyaj incelemeleri yapar oldum.Merak başladı.Sürekli kozmetik alışverişi yaptım.En son deneyimim pastel in bir rimeliydi indirim furyasına katılıp aldım çokta memnun kaldım...turuncu hemde..

Her neyse konu nerelere geldi yahuu.Hemen konumuza dönelim.Dostlarım önce size söylemem gerek ki benim sizlere önerilerimin başında ;

Az Miktarda Fondöten
Gözleri Ön Plana Çıkarın
Öpülesi Dudaklar Yaratın

Geliyor...




Ama biz paylaşımlarımıza geçmeden önce yüzümüzü tanıyalım mı???


Sanırım hepimiz biliyoruz artık nasıl bir yüze sahip olduğumuzu...Peki biz nasıl makyaj yapmalıyız şimdi bunun cevaplarını yazalım...



Yuvarlak Yüzler
Kavisli kaşlar yüzünüzün daha az yuvarlak görünmesini sağlar. Kaş yapınız destekliyorsa, mutlaka kavisli şekli tercih edin. Yuvarlak ya da çok ince alınan kaşlar yüzünüzün daha yuvarlak ve geniş görünmesine neden olacaktır.
Kaşlarınıza kavisli şekil vermek için kaş boyama kalemlerinden ya da jel göz farlarından yardım alabilirsiniz. En doğal görünümü yakalamak istiyorsanız kaş renginize yakın tonlarda renkler tercih edin. Özellikle beyaz tenli kadınlar; siyah yerine kahverengi tonları tercih etmelidir.

İnce Uzun Yüzler
Eğer uzun bir yüze sahipseniz makyaj yaparken allık kullanımında dikkatli olmanız gerekiyor. Yanaklarınızın kenarlarına doğru allık sürerseniz yüzünüz daha uzun görünecektir. Bu nedenle allığı yüzünüzün tamamına değil sadece elmacık kemiklerinizin üzerine sürmelisiniz.En doğru allık sürme yöntemi için gülümseyin ve çıkık duran elmacık kemiklerinizin üzerine uygulayın.

Köşeli Yüzler
Köşeli yüze sahipseniz yüzünüzdeki ifadeyi yumuşatmak için doğru renk tonunda allığa ve doğru noktalara vurgu yapmaya ihtiyacınız var.
Allığı elmacık kemiklerinize ve şakaklarınıza uygulayarak köşeli yüz görünümünü hafifletebilirsiniz.

Büyük Burun
Burnunuz istediğiniz kadar küçük değilse sadece üzerine ince bir çizgi halinde allık sürün. Kenarlarına allık sürmek burnunuzun daha büyük görünmesine neden olacaktır.

Aşırı Belirgin Elmacık Kemikleri
Özellikle zayıf kadınlarda elmacık kemikleri aşırı çıkık görünebilir. Elmacık kemiklerinizin görüntüsünü yumuşatmak için allığı önce yukarıya sonra kulaklarınıza doğru sürün. Yukarı aşağı hareketlerle allığı iyice yayın.

Geniş Alın
Alnınız dar daha göstermek istiyorsanız mat görünümlü pudra ya da fondöteni saç çizginiz boyunca sürün. Üzerinden cilt renginizden bir ton koyu bir allıkla hafifçe geçin. Ellerinizle 
saçlarınıza doğru dağıtarak doğal bir görünüm kazandırın.



SİZİ SEVİYORUM KOCAMAN SEVGİLER....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top