9 Eylül 2013 Pazartesi

0

Muhallebili Peynirli Kadayıf


MUHALLEBİLİ PEYNİRLİ KADAYIF
 MALZEMELERİ
 500 GR KADAYIF TELİ
 200 GR TUZSUZ PEYNİR
 250 GR SADEYAĞ VEYA TEREYAĞI
 MUHALLEBİ İÇİN
 2 SU BARDAĞI SÜT
 1 YEMEK KAŞIĞI NİŞASTA
 YARIM YEMEK KAŞIĞI UN
 ŞERBETİ İÇİN
 3 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
 3 SU BARDAĞI SU
...YAPILIŞI
 1 BÜYÜK BOY KADYIF TEPSİSİ VEYA YUVARLAK BÜYÜK BOY BORCAM TEPSİ VEYA ONUN BÜYÜKLÜĞÜNDE BİR TEPSİ TEPSİMİZİN DİBİNE YAĞIMIZIN YARISINI SÜRÜYORUZ KADA...YIF TELİNİ ALIRKEN UFALTILMIŞ OLANINDAN ALIYORUZ KADAYIF TELİNİN YARISINI TEPSİMİZE SERİYORUZ ÜZERİNE UFALANMIŞ VEYA DİLİMLENMİŞ PEYNİRİMİZİ SERİYORUZ PİŞİRDİĞİM MUHALLEBİNİN TÜMÜNÜ DÖKÜYORUZ KALAN KADAYIF TELİNİ ÜZERİNE KAPATIYORUZ ÇOK HAFİF BASTIRIYORUZ KALAN YAĞIMIZI ÜSTÜNE PARÇALAR HALİNDE KOYUYORUZ ÖNCEDEN 180 DERECE ISITTIĞIMIZ FIRINIMIZDA PİŞİRİYORUZ KADAYIF SICAK ŞERBETİ ILIK OLACAK PİŞEN KADAYIFIN ÜZERİNE ŞERBETİNİ DÖKÜYORUZ AFİYET OLSUN



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top