MALZEMELER
MALZEMELER
Tart hamuru için:
125 gr oda sıcaklığında margarin
10 yemek kaşığı pudra şekeri
1 yumurta
Yarım su bardağı süt
Aldığı kadar un
Yarım paket vanilya
Kreması için:
2 adet yumurta sarısı
1 çay bardağı toz şeker
1,5 yemek kaşığı nişasta
1,5 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı tereyağ
Üzeri için
Dilimlenmiş Şeftali
Antep fıstığı
İstenirse tart jölesi veya bal veya şeftali reçelinin suyu
YAPILIŞI
Un hariç tüm tart malzemesini bir kaba alın.Yavaş yavaş unu ilave ederek yumuşak bir hamur elde edin.Tart kalıbını yağlayıp tart hamurunu kalıba döşeyin.Hamuru 1 cm aralıklarla çatalla delin(fazla kabarmaması için)
Önceden ısıtılmış 160 derece fırında hafifçe pembeleşene kadar 20 dakika pişirin.
Tart kremasını hazırlamak için sütle yumurtayı bir tencere çırpın.şekeri ilave edin.Un,nişasta ve vanilyayı ekleyip çırparak pürüzsüz bir kıvamda koyulaşana dek pişirin.Piştikten sonra tereyağ ekleyip mikserle çırpın.
Tart hamurunu kalıptan çıkarıp düz bir servis tabağına ters çevirin ılımasını bekleyin.Kremayı üzerine yayın.
Şeftalileri soyup dilimleyin.Kremanın üzerine yerleştirin.
Dilerseniz tart jölesini paketin üzerindeki gibi hazırlayıp çileklerin üzerine sürün. 1-2 saat buzdolabında dinlendirip servis yapın.
AFİYET OLSUN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder