7 Eylül 2013 Cumartesi

0

Volcom Çok Yakında Türkiye'de!


Kökenleri Skateboard, Surf ve Snowboard gibi Board Sporlarına ve alternatif sanat anlayışına 
dayanan bir sokak modası giyim markası olan Volcom Kaliforniya çıkışlı. İlhamını alternatif 
müzik, spor ve sanat akımlarından alan VOLCOM footwear pek yakında Türkiye'de! 


Volcom'un hikayesine gelecek olursak

 Richard Woolcott ve Tucker Hall 1991 yılında tüm yaşamlarını değiştirecek bir Snowboard turuna çıkarlar. Dolu dolu geçen dört günlük toz kar kayışlarından sonra işlerine dönmekten vazgeçerler ve Richard'ın babasından ödünç aldıkları $5000 ile bir giyim markası kurarlar. Bu marka kendilerinin de delicesine tutkunu oldukları Snowboard, Skateboard ve Surf sporları üzerine inşa edilecektir. Temel felsefeleri kurulu düzene ve sisteme karşı çıkıştır ve bunu "Youth Against Establishment" motto'su ve dünyaca meşhur Volcom Stone logoları ile ifade ederler.

Dönem olarak LA yağmalamaları başlamıştır, ufukta körfez savaşı belirmiştir ve Nirvana ile Pearl Jam en iyi müzikleriyle sahneye çıkmaktadır. Kısacası havada değişim özlemi ve kokusu vardır.

Genç, yaratıcı düşüncenin önündeki tüm bariyerlerin kaldırılmasını amaçlayan bu felsefe kök salmaya başlar. İlk iki yıl az tasarım bol eğlence ve dünya gezileriyle geçer. Bu maceranın iş yönü henüz daha emekleme çağındadır. Richard'ın salonu ofise dönüşmüş, tüm siparişler buradan alınmaktadır. İlk sezonlarındaki satışları ise $2600'dır.

O günlerden bu günlere Volcom tüm dünyada özgünlüğün, yaratıcılığın, düzene karşılığın ve gençliğin sembolü olur. Volcom çıkardığı alternatif giyim koleksiyonlarının yanı sıra tüm dünya'da alternatif müzik yapan grupları ve müzisyenleri desteklediği Volcom Entertainment isimli bir prodüksiyon şirketi de kurarlar. 
 Alternatif müzik yapan gruplara ve müzisyenlere de destek veren Volcom, Volcom Entertainment isimli prodüksiyon şirketi aracılığıyla, Valient Thorr, Pepper, Riverboat Gamblers, Year Long Disaster ve Guttermouth gibi son yılların en çarpıcı gruplarının albümlerini çıkartıyor. 10 sene boyunca Vans Warped Tour'da kendi sahnesini kuran Volcom, 2007 yılından itibaren ise "The Volcom Tour" isimli dünya çapında bir organizasyon gerçekleştiriyor. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top