27 Ekim 2013 Pazar

0

Topalak Çorbası




Bugün yine güzel 1 çorba tarifim var değerli okuyucu zamanım yok lafı uzatmadan işte tarifim
malzemelerimiz
1 su bardağı çiriş (yarmanın ufağı)
1 su bardağı çiğköftelik ince bulgur
1 çorba kaşığı un
1 tatlı kaşığı kuru reyhan
yeteri kadar tuz
1 su bardağı süzme yoğurt
1 adet yumurta
2 adet kuru soğan
2 çorba kaşığı sıvıyağ
4 su bardağı sıcak su
suyuna katnak için 1 çorba kaşığı un
üzeri için
2 tatlı kaşığı nane
2 çorba kaşığı sadeyağ veya tereyağı
yapılışı
çirişimizin üzerine 1 çay bardağı su serpelim 20 dakika kadar bekletelim 1 tepsimize ıslanmış çirişi bulguru unumuzu reyhanı tuzu koyup azar azar su alarak köftemizi yoğuralım tenceremize doğradığımız soğanımızı sıvıyağımızı koyup kavuralım 4 bardak sıcak suyumuzu ilave edelim kaynamaya başlayınca köftelerimizi içine atalım kısık ateşte köfteler dağılmadan yumuşayana kadar kaynatalım yoğurdumuzu unumuzu  yumurtamızı iyice çırpalım çorbamıza yavaş yavaş ilave edelim kıvamını bulunca ateşten alıp üzerine tavada yağımızı ve nanemizi yakıp gezdirelim sıcak servis yapalım afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top