31 Ocak 2014 Cuma

0

Cevizli Rulo şıllık




Malzemeleri
  • 2 SU BARDAĞI UN
  • 1ÇAY BARDAĞI SÜT
  • YARIM ÇAY BARDAĞI SIVIYAĞ
  • ALDIĞI KADAR SU
İç harcı için
  • 250 GR CEVİZ VEYA FISTIK
Şerbeti için
  • 2 SU BARDAĞI ŞEKER
  • 1 BUÇUK SU BARDAĞI SU
  • 1 TATLI KAŞIĞI SADEYAĞ VEYA TEREYAĞI
Urfa Şıllık Tatlısı Yapılışı
  • HAMURUN TÜM MALZEMELERİNİ DERİN BİR KABIN İÇİNDE İYİCE ÇIRPIYORUZ.
  • BİRAZ DİNLENDİRİYORUZ BİR NAYLON SÜZGEÇTEN GEÇİRİYORUZ.
  • TEFLON TAVADA KREP PİŞİRİR GİBİ PİŞİRİYORUZ.HAMURUMUZUN KIVAMI KATI AYRAN GİBİ OLACAK 

  • HER BİR KREBİ ÜZERİNE CEVİZ VEYA FISTIKLARI SERPİYORUZ ve RULO YAPIYORUZ.

  • RULOLARIMIZI TEPSİYE DİZİYORUZ ÜZERİNE KAYNATTIĞIMIZ ŞERBETİMİZİ DÖKÜYORUZ.
  • TATLIMIZI ŞİŞMEMESİ İÇİN FAZLA BEKLETMEDEN YİYORUZ.
AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top