24 Ocak 2014 Cuma

0

KIYMALI KAT KAT PATLICAN YEMEĞİ


Malzemeler:
* 4 tane boyuna dilimlenmiş kemer patlıcan
* Kızartmak için sıvı yağ
* 250 gr dana kıyma

* 1 tane ince kıyılmış kuru soğan
* 1/2 demet kıyılmış maydanoz
* Tuz, karabiber
* 1 yemek kaşığı domates salçası
* Süslemek İçin domates dilimleri
* Dikdörtgen şeklinde bir fırın kabı


Yapılışı: Soyulan ve uzunlamasına dilimlenen patlıcanlar tuzlu su içinde 2 saat beklettikten sonra kurulayın ve bol kızgın yağda kızartın, başka bir tarafta kuru soğanı salçanın yarısını ve kıymayı kavurun, kızartılan patlıcanları kalıba bir kat dizin kıyma dökün bu işleme malzeme bitene kadar devam edin en üste kıyma dökmeyin 180 derecede ısıtılmış fırında biraz salçalı su ilave ederek pişirin.
Afiyet Şeker Olsun...

NOT:
* Karnıyarık veya patlıcan oturtmasını birde böyle deneyin.
* Lezzeti aynı ama görüntü çok güzel oluyor.
* Dikdörtgen bir kek kalıbında yaptım.
* Patlıcanların boyu uzun olması gerekir.

* Patlıcanları uzun uzun doğradıktan sonra mutlaka tuzlu suda acısı çıkmalıdır.
* Patlıcanları çok kızgın yağda kızartırsanız fazla yağ çekmez.
* Kızaran patlıcanları kağıt havlu ile fazla yağını çektirin.
* Baharat,yağ,tuz miktarları size kalmıştır.
*Süslemek size kalmıştır.



ABDAL ATA BİNİNCE BEY OLDUM SANIR, ŞALGAM AŞA GİRİNCE YAĞ OLDUM SANIR.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top