29 Ocak 2014 Çarşamba

0

Tatarlara ozgu boreklerimiz











Bu resimde gördüğünüz hamur işleri tatarlara özgü hamur işlerimiz.Hepsi birbirinden güzel oluyor.Merak ettiğiniz tariflere bakıp belkide denemek istersiniz.  



Çoban göbete  hamurun arasına patatesli bir iç malzemesi hazırlanarak yapılır. deneyen herkes tarafından beğenilen bir tariftir.


Kavurma börek  katmerli bir hamur hazırlanarak prinçli ve kıymalı bir iç hazırlanarak poğaçaya benzer yapılan bir hamur işidir.

Sarburma   yufkalar açılarak içine istediğiniz malzeme konularak yapılan gül böreğinin büyük hali olarak yapılan bir börektir.

Prinçli göbete  Genellikle bebek mevlütlerinde yapılan genelde tek tek açılarak baklava gibi çok katlı olan içine prinçli kıymalı iç malzemesi konularak yapılan bir börektir






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top