7 Şubat 2014 Cuma

0

2014 Yaz Paris Couture Haftasından Notlar 3


      2014 yazı için birçok trend ipucu veren büyülü Haute Couture moda haftasını son defileleri Armani Prive, Valentino, Elie Saab ve Zuhair Murad`la daha yakından incelemeye hazır mısınız ?

Armani Prive : Giorgio Armani yeni koleksiyonunda klasik Armani çizgisinin dışına çıkmayan zengin bir görünüm sunuyor. Defile ipek jakar ceketler, kısa üstlerle ve pilise pantolonlarla açılışı yapıyor. Tasarımlara eşlik eden mankenlerin başlerındaki şık bonelerse başta satenken sonlara doru işlemeli ve ışıltılı bir hal alıyor.


Valentino : Marka masum romantizmi sunan kusursuz sade bir koleksiyonla karşımıza çıktı. Tüllerden tasarlanan kısa elbiseler genç Valentino kızlarına itaf edilirken düz sade krep elbiseler müükemmel bir terziliğin eseri olduğunu belli ediyordu. Sade elbiselerin ardından podyumda görülen kelebekler, kuğular, yılanlar, filler ve aslanlı baskılara sahip tasarımlar herkesi şaşırttı. Yartıcılıkta zarafeti birbirinden ayırmayan Valentino`nun iklisi Maria Grazia Chiuri ve Pierpaolo Piccioli birkez daha moda severlerin beklentilerini karşılıksız bırakmadı.




Elie Saab : Pastoral bir ortam sunanmaya çalışan tasarımcı pembe, mavi ve lila tonlarının hakim olduğu bir koleksiyonla karşımıza çıktı. Kırmızı halı ışıltısıyla eşanlamlı olan Elie Saab her zaman olduğu gibi tasarımlarından ışıltıyı eksik etmedi. Defilenin sonlarına doğru ortaya çıkan menekşe, sitrin, canlı mavi ve mercan tonlarının beyaz üzerine karışık işlemeyle sunulduğu elbise serisi koleksiyona fark kattı. Şovun finalinde merakla beklenen Saab gelinliği ise koleksiyonun tümü yanısıtıyordu.


Zuhair Murad : Tasarımcı bu kezde karşımza işçiliğiyle göz dolduran bir koleksiyonla çıktı. 25.000 çiçek aplikenin kullanıldığı kolesiyonda Zuhair Murad kadını bu kez daha modern ve romantikti. Pastel tonların ön planda olduğu defilede siyah zebra baskılı payetli elbise ve siyah dantelden tasarlanan transparan suit dikkat çekiyordu. Koleksiyonun genelinde kullanılan gold yaprak kemerler ise adete tasarımlara atılan birer imza gibiydi. Sarı ve eflatun elbiselerin serisinden sonra finale yakışır bir gelinlikle de şov sonlandı.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top