20 Mart 2014 Perşembe

0

Kuru ciltleri nemlendiren ev yapımı maske

Kışın soğuk havalarda daha fazla kuruyarak pul pul dökülen cildinizin yağ dengesini sağlayarak nemlendiren doğal meyve aromalı cilt bakım maskeleri. Evde kolayca hazırlayacağınız bu doğal maskelerle cildinizi hem nemlendirin hem de şımartın.
Kuru ciltleri nemlendiren ev yapımı maske
Özellikle kışın soğuk günlerinde daha fazla kuruyarak cildin tahriş olmasına neden olan kuru ciltler, B vitamini bakımından beslenerek cildin yağ dengesi sağlanmalıdır. İşte kuru ciltleri nemlendiren doğal maske tarifleri.

Suna Dumankaya'dan nemlendirici maske tarifi

1 çorba kaşığı yaş maya, 1 çay kaşığı yoğurt,1 çay kaşığı bal, 2 tane siyah üzümün suyu ve yarım limonun suyunu karıştırıp krem kıvamına getirin. Yüzünüze, boyun ve dekolte bölgesine de uygulayabileceğiniz bu karışımı bir kat sürüp kurumasını bekleyin. Ardından bir kat daha sürüp 20 dakika beklettikten sonra durulayın. Suna Dumankaya tarafından paylaşılan bu özel cilt bakım maskesi ile cildin nem ihtiyacını karşıyarak hem daha yumuşak hem de daha gergin ve pürüzsüz bir cilde sahip olabilirsiniz.


Kırışıkları önleyen çilek maskesi

1 su bardağı ezilmiş çilek, 1 yumurtanın sarısı, 3 yemek kaşığı zeytinyağı, 3 yemek kaşığı yulafı karıştıp yüzünüze masaj yaparak sürün. 20 dakika beklettikten sonra ılık suyla yıkayın. Kuruyan ciltlerde göz çevresinde oluşan kırışıklıkları önleyerek cildi gerginleştirir.

Cildi yenileyen ahududu maskesi

1 avuç ezilmiş ahududu, 1 tatlı kaşığı üzüm pekmezi, 2 yemek kaşığı süt kremasını karıştırıp yüz ve boyun bölgesine uygulayın. 15 dakika beklettikten sonra durulayın. Ayda 1 defa uygulayacağınız bu maske sayesinde pul pul dökülen deriniz yumuşak ve pürüzsüz bir görünüme kavuşacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top