20 Mart 2014 Perşembe

0

Ruj sürerken nelere dikkat edilmelidir?

Ruju sürerken yapacağınız ufak rötuşlar dudaklarınızı olduğundan daha seksi görünmesini sağlayabilir. Rujun dudaklarınızda güzel görünmesini sağlayan pratik sürme teknikleri nelerdir? Dudak şekillerine göre ruj nasıl sürülmelidir?

Ruj sürerken nelere dikkat edilmelidir?
Kadınların en çok kullandıkları makyaj malzemelerinden biri olan ruj, dudakları belirginleştirerek daha çekici görünmesini sağlar. Ruju sürerken yapacağınız ufak rötuşlar dudaklarınızı olduğundan daha seksi görünmesini sağlayabilir. Rujun dudaklarınızda güzel görünmesini sağlayan pratik sürme teknikleri nelerdir?
  • Dudaklarınızda ki ölü deriyi arındırmak için ilk önce diş fırçası ile dudaklarınızı fırçalayın. Böylece hem dudaklarını temizlencek hem de kan akışı hızlanacağından daha canlı görünecektir.
  • Dudaklarınıza doğal ve mat bir görünüm elde etmek için ruj sürmeden önce mutlaka pudra sürün. Ardından hafif fondöten uygulayarak renk değşimini engelleyebilirsiniz.
  • Dudak kalemi kullanırken ruj renginize yakın olmasına dikkat edin.
  • Dudaklarınızın canlı görünmesi için rujun üzerine parlatıcı uygulayabilirsiniz.
  • Dudaklarınıza likit ruj sürerek uzun süre kalıcı görünmesini sağlayabilirsiniz. Likit rujla hem istediğiniz yumuşaklığı elde edebilir hem de dudaklarınıza seksi bir hava katabilirsiniz. Ayrıca kremli, nemli ve parlak rujları da tercih edebilirsiniz.
  •  

Dudak şekline göre ruj sürme teknikleri

İnce dudaklar: Önce dudak kaleminizi dudak çizginizin dışına sürün. Dudaklarınızı pudraladıktan sonra rujunuzu sürebilirsiniz. Böylece daha dolgun dudaklara sahip olacaksınız. Ayrıca ince dudaklara sahip bayanlar açık ve parlak tonlarda ki rujları tercih etmelidir.

Kalın dudaklar: Dudaklarınızı önce fondoten uygulayın. Ardından dudak kalemi ile dudak içi çizgilerini belirleyin. Çizginin dışına açık tonlarda içine ise daha koyu bir ton ruj seçerek sürün. Böylece büyük olan dudaklarınızın daha küçük görünmesini sağlayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top