16 Haziran 2014 Pazartesi

0

Mantar Kurabiye

 
Vaaay! Kurabiye hamurunun başına gelenler...
 
 
 
Kurabiyeye şekil vermek için kullanacağımız soda şişesi Kuzey'in eline geçtiğinde, kurabiye hamuruna eziyet etmek için kullanılacağı nereden aklıma gelebilirdi ki!
Çok değişik tasarımlar denedi. Belki de oğlumun eli değdi diye bu kadar lezzetli oldu.
Ellerine sağlık küçük adam...
 
Malzemeler
1 paket margarin
2 adet yumurta (oda sıcaklığında)
400 gr. mısır nişastası (Ben 200 gr. mısır nişastası, 200 gr. buğday nişastası kullandım.)
1 su bardağından 2 parmak az toz şeker
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
 
Üzeri için
2 yemek kaşığı kakao (tepeleme)
Hazırlanışı
 
Margarin ve şekerden başlayarak, kakao hariç bütün malzemeleri kullanarak yumuşak bir hamur yoğuralım.
Daha sonra ceviz büyüklüğünde yuvarlayarak hamura şekil verelim. Benim yaptıklarımdan küçük olsun çünkü çok kabarıyor. Birbirine değenlerin hafif şekli bozuluyor, tam yuvarlak değil köşeli oluyor ;)

Bir kaba 2 yemek kaşığı kakaomuzu koyuyoruz ve temiz ağzı kuru bir soda şişesini önce kakaoya daha sonra hamura bastırarak şekil veriyoruz.

 
Daha önce de dediğim gibi çok yaklaştırmayın çünkü çok kabarıyor. Bu ölçü ile iki tepsi olacak şekilde planlarsanız daha iyi olur.
Önceden ısıtılmış 160 derece fırında beyaz kalacak şekilde pişirelim.
Mantar kurabiyenin en büyük özelliği beyaz kalması olduğunu unutmayalım.
 
Birbirine değen birkaç kurabiyenin şekli bozuldu. Şekil konusunda çok başarılı olmasa da lezzet olarak muhteşem bir kurabiye olduğu için paylaşmak istedim.

 
Çok yakında tekrar yapıp bitmiş halini fotoğraflayacağım.
Coming soon...
 
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top