28 Haziran 2014 Cumartesi

0

Saving Mr. Baks - Mr. Banks İzlesek mi?!!

 

     Can't wait to see Saving Mr. Banks!








Filmin Özeti:

Amerikalı sinemacı Walt Disney iki kızına Mary Poppins 
hakkında bir film yapmak için söz verir. İlk başta orijinal 
romanın yazarı P.L. Travers’dan izin alması gerekmektedir. 1961’de yazar Londra’dan Hollywood’a Disney projesini görüşmek için gelir. Fakat yüzleşemediği bazı acıları ve hesaplaşmaları vardır. California’da kaldığı süre boyunca Avusturalya’daki ailesinin geçmişte çektiği sıkıntıları anımsar. O sene kaybettiği babası Mr. Banks karakterine ilham kaynağı olmuştur. Travers ve Disney film için anlaşmaya varırlar ama Walt Disney’in de masaya getireceği şartlar vardır. 
Disney'in klasikler arasına girmiş filmi "Mary Poppins"in ortaya çıkış sürecini ve "kamera arkasını" ele alan filmin yönetmenliğini Pamuk Prenses ve Avcı filminin senaryosuna imza atmış olan John Lee Hancock üstleniyor. Senaryo ise Sue Smith ve Kelly Marcel ikilisine ait. Filmde Walt Disney'i ise Tom Hanks canlandırıyor.



Saving Mr. Banks (2013) Poster-  I fell head over heels for this movie. Incredible. Always making me remember why I love Mary Poppins.



  Filmin gerçek hayat hikayesi oluşu,bilinen ve sevilen bir kitap olan Mary Popins'in ve yazarının ana konuyu oluşturuyor olması ve Tom Hanks'in baş rollerden birini üstleniyor olması beni filmi izlemeye ikna etti.

Ralph - Saving Mr. Banks I love how she gives him her autograph and it says "To the only America I've every liked." Heheheh...

 Söz konusu yapım,bence çok sürükleyici değil ancak benim gibi karakterlerin psikolojilerini anlamaya çalışmak gibi hastalıklı :) bir yönünüz varsa bu film keyif alabileceğiniz bir film.Çünkü benim gibiyseniz yazarın ters karakteri,Walt Disney'in ona karşı sergilediği tutum,yazarın kitap karakterleriyle olan bağı,her ne kadar kitap karakteri üzerinden konuşulsa da yazarın babasına olan sevgisi-öfkesi ve bu zıtlığın yarattığı ruhsal kaos filimden daha çok keyif almanızı sağlaya bilir.

Saving Mr. Banks - Quotes

Filme dair enteresan ayrıntılardan söz edelim biraz da ...

- Tom Hanks, Walt Disney'in uzaktan kuzeni oluyormuş.



"Mary Poppins and the Banks, they're family to me." -- Saving Mr Banks

-Walt Disney, filmde de gösterildiği gibi sigara kullanma alışkanlığını başkalarına özellikle de çocuklara kötü örnek olmasın diye saklıyormuş.Günde 2 pakete yakın sigara içen Walt 1966'da akciger kanserinden vefat etmiş.

Saving Mr. Banks (2013) You have got to see this movie. Absolutely fantastic. Easily one of the best movies I have ever seen.


-Bayan Travers filmin bir yerinde Walt Disney'e  "Disappointments are to the soul what a thunderstorm is to the air." diyor.Bu cümle ünlü Alman yazar Schiller'e ait bir sözdür.

Saving Mr Banks


-Imdb sitesinden 7,6 puan almış olan bu yapım bence de 7 puanı hak etmiş gibi gözüküyor.Biyografik yapımları seviyorsanız bu filmi izlemenizi tavsiye ederim.

I have to say, I am quite excited for what this film holds



Saving Mr. Banks.. This movie made me cry! And getting to see who mary poppins was based off of was so awesome!




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top