23 Temmuz 2014 Çarşamba

0

Erişteli Tarhana Çorbası


Tarhana çorbası bir klasik...

Tarhana çorbasının birçok yörede kendine özgü yapılış ve pişirme farklılıkları olsa da bu coğrafyada bulunan herkesin çorbası sanırım.
Değişik sunumlar ile farklı lezzetler katmak ve sunumu özgünleştirmek de mümkün...

Besleyiciliğinden, sağlıklı oluşundan falan bahsetmiyorum bile...

Ölçüsüz olarak ben de kendi çorbamdan bahsedeceğim.
Birazcık sıvıyağda, salça kokusu çıkıncaya kadar kavrulur. İçine 1-2 diş sarımsağı (önce bıçağın yanı ile ezilmiş daha sonra incecik doğranmış) da atalım. Dikkat edin, salçayı kavururken sarımsakları yakmayın. Daha sonra yapacağınız çorbanın miktarına göre suyu konulur. Suyumuz soğuk olacak. Çorbanın suyuna göre tarhanamızı ekleyelim ve topaklanmaması için kaynayıncaya kadar karıştıralım.
Çorbamız kaynayınca içine tuzunu ekleyelim ve çorbalık eriştemizi atalım. 
Eriştemizin çok olmamasına dikkat edin. 
Eriştelerimiz pişince isterseniz biraz nane atın ve ocaktan alın.

Kokusu sizin burnunuza da geldi mi? 

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top