25 Temmuz 2014 Cuma

0

mine vaganti - serseri mayınlar - İzlesek mi?!!

'Mine Vaganti' (Ferzan Ozpetek)

Filmin Konusu:

Cantoneler, İtalya'nın güneyinde bir makarna fabrikasının sahibi olan, burjuvaziye mensup oldukça varlıklı bir ailedir. Bu gelenekçi ailenin erkek çocuklarından biri, Tommaso Roma'daki okulunu bitirir ve evine geri döner. Bu geri dönüş oldukça önemlidir çünkü Tommaso tüm ailesini bir arada toplayıp eşcinsel olduğunu açıklamaya karar vermiştir. Bu gerçeği erkek kardeşi Antonio'ya açıklar ve aile işlerini bırakıp yazar olmaya karar verdiğini söyler. Aile buluşması sırasında sırrını açıklamaya hazır olan Tommaso beklenmedik bir sürprizle başarısız olur. Erkek kardeşi Antonio da eşcinseldir ve bunu bizzat açıklar. Şimdi aileyi sıkıntılı zamanlar beklemektedir.(alıntıdır)


Mine Vaganti


Ferzan Özpetek, bu öykülerin iç-içe geçirdiği büyülü bir zamanın içine çektiği izleyiciyi, oyuncularının yarattığı duygu denizindeki gel-gitlerle baş başa bırakıyor...

Ünlü yönetmenin iki arkadaşının başına gelen gerçek bir olaydan esinlenerek yazdığı Serseri Mayınlar'da, İtalya'nın ünlü oyuncularından Riccardo Scamarcio ve Alessandro Preziosi başrolü oynuyorlar.(alıntıdır)

-Bilinçli olarak izlediğim ilk İtalyan filmiydi ve hiç pişman değilim :)


Mine vaganti - Gli amori impossibili non finiscono mai. Sono quelli che durano per sempre.

-Filmin müzikleri hoşuma gitti.(özellikle 50mila şarkısına bayıldım :)

Mine vaganti

- Tam "filmi anladım,bir sonraki sahne için ne bekleyeceğimi biliyorum" diyorsunuz ki, senarist ve yönetmen "sen öyle san" dercesine yeniden şekillendiriyor olayları.(kaldı ki ikisi de aynı kişi yani Ferzan Özpetek)

Mine Vaganti

-Güzelim İtalyan havası içerisinde filmin ikinci bölümünde bir Ikea lambası/avizesi görmek pek hoşuma gitmedi,keşke o kadar merkezde olmasaymış o lamba,benim için bir an da olsa İtalyan büyüsünü bozdu çünkü.

Mine vaganti

-Büyük annenin dediğine göre "imkansız aşklar ölmez" miş,bu bağlamda filime sadık kalırsak ya eşimin kardeşine aşık olmalıyım yada gay bir arkadaşıma ve ben kötünün iyisi diyerek kalıcı bir aşk için gay bir arkadaşıma aşık olmayı seçiyorum :)

Mine vaganti (Loose Cannons)

-Sezen...

Mine Vaganti. I looove this movie!

-Büyükannenin neden istemediği bir evlilik yaptığını film bittikten sonra bile net olarak anlayamadım:(


Mine vaganti con Lecce di sfondo

-İlk izlediğim Ferzan Özpetek filmiydi ve gerek sürükleyiciliği gerek filmin görsel etkileyiciğiliği ,(tabi oyunculukların ve film müziklerinin iyi olduğunu da söylemek lazım), gibi faktörler dolayısı ile bu filmin son Ferzan Özpetek filmim olmayacağına eminim :)

Loose cannons.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top